Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τι είναι το "Κάτι Ψήνεται"

Χμμ, το "Κάτι ψήνεται" είναι μία τηλεοπτική εκπομπή που έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα από το "Channel 4", εκεί η εκπομπή λέγεται: "Come Dine With Me". Προσωπικά γνώρισα και αγάπησα την εκπομπή από το τηλεοπτικό δίκτυο VOX της Γερμανίας, όπου προβάλλεται από το 2006 με μεγάλη επιτυχία. 

Στο "Κάτι Ψήνεται" για μια εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, διαδοχικά ο καθένας από τους πέντε «ερασιτέχνες σεφ» ετοιμάζει δείπνο με προσκεκλημένους τους τέσσερις συμπαίκτες του. Στο τέλος της βραδιάς οι παίκτες βαθμολογούν, μυστικά, την ικανότητα του οικοδεσπότη τους, τόσο στη μαγειρική όσο και τη φιλοξενία, και την τελευταία ημέρα της εβδομάδας ο παίκτης που χάρισε στους άλλους την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία αλλά και την πιο φιλική βραδιά κερδίζει έπαθλο 1.500 ευρώ, μετρητά.

Η κάμερα ακολουθεί καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας με ψώνια, στολισμό του σπιτιού και τραπεζιού, την μαγειρική καθώς και την υποδοχή των προσκεκλημένων. Κατά την διάρκεια του επεισοδίου, οι καλεσμένοι σχολιάζουν κρυφά ότι τους έκανε εντύπωση, ότι τους άρεσε και πως τους φάνηκε το γαστρονομικό ταξίδι. Προς το τέλος, οι καλεσμένοι καλούνται να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 10 (με άριστα το 10) το δείπνο τους, η βαθμολογία τεκμηριώνεται. Το έπαθλο είναι 1.500 Ευρώ μετρητά και σε περίπτωση που ο βαθμός συγκλίνει, τότε το χρηματικό ποσό μοιράζεται δια των νικητών. 

Στο επίσημο site http://www.katipsinetai.gr μπορείτε να βρείτε Trailer, συνταγές και πληροφορίες για τους παίκτες της εβδομάδας.

Για τους λάτρεις του "Κάτι Ψήνεται"   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP